Produktioner


Följande TV-produktioner har vi producerat:


"Hur intelligenta är delfiner -egentligen?" ©2020, 59 min


Vi letar efter olika delfinarter i Nordsjön, Nord-Atlanten och Medelhavet, i hopp på nära undervattensmöten.

En samproduktion med Sveriges Television.



"Norges Vintervalar" ©2018, 59 min


En 1300 sjömil lång seglats, från Orust till den kalla, mörka arktiska vintern i Nordnorge för att möta Norges vintervalar. 
En resa fylld med minnen och nya upplevelser!

En samproduktion med Sveriges Television.



"Liv mot alla odds" ©2016, 59 min

Havet har länge ansetts som en outtömlig resurs, men idag vet vi att många havsområden är tomma på sina invånare och att allt fler arter håller på att försvinna...

En samproduktion med Sveriges Television.



"Expedition Röda Havet -ett halvt sekel senare" ©2013, 59 min

Vi följer fotspåren på våra svenska dykpionjärer, som redan 1955 påbörjade en våghalsig seglats från Göteborg till Röda havet. Nu nästan 60 år senare vill vi göra samma resa, ett segel- och dykäventyr som vill visa sig bjuda på många överraskningar...

En samproduktion med Sveriges Television.



  "Hajar i Mörker & Kyla" ©2011, 28 min
.
Hajar förknippas oftast med varma tropiska hav, men vad döljer sig egentligen på dom mörka djupen i våra kalla nordiska vatten?

En samproduktion med Sveriges Television och med stöd av Nordvisionsfonden.



"Koraller i Mörker & Kyla" ©2011, 28 min


Koraller är kända för att trivas i varma tropiska vatten, men också längs vår Skandinaviska kust finns dom i många färger och fantasifulla former, inte minst så finner vi här även världens grundaste kända kallvattenskorallrev...

En samproduktion med Sveriges Television och med stöd av Nordvisionsfonden.



"Europas sista jättar" ©2007, 26 min












Hur många valarter kan man finna under en seglats från Nordnorge till Azorerna? Finns det någon chans att hitta världens största djur, blåvalen?
.
En samproduktion med NRK, Sveriges Television och med stöd av Nordvisionsfonden.



"Den sista munksälen" ©2006, 26 min













Munksälar har funnits i femton miljoner år, men under de senaste femtio åren har de blivit så decimerade att de nu är Europas mest utrotningshotade däggdjur. Varje individ är mycket viktig om arten skall ha en chans att överleva.
.
En samproduktion med Film i Väst, Sveriges Television och med bidrag från Svenska Filminstitutet, konsulent: Hjalmar Palmgren.



"Jättarnas långa resa" ©2005, 26 min

Av världens alla djurarter framkallar de den starkaste ljudnivån man känner till. Kaskeloten, en mytomspunnen jätte med annorlunda vanor få känner till.
.
En samproduktion med NRK, Sveriges Television.



"Ishajens mysterium" ©2002, 28,5 min

Djupt nere i norra Atlantens vatten lever en varelse inte många har sett. Bara på vintern kan man få en skymt av denna havens legend i grundare vatten vid kusten. Det sägs att allt som kommer inom räckhåll för dess jättelika käftar är dödsdömd.
.
En samproduktion med Film i Väst, NRK, Sveriges Television.



"Fiskar gråter inte" ©2001, 26 min

Genom havskattens ögon följer filmen livet under ytan, där havets invånare lever ett farligt liv bland alla förlorade fiskeredskap som övergivna finns kvar på havets botten. Spökredskapen innebär att många fiskar och andra djur går en långdragen och plågsam död till mötes på havsbotten.
.
En samproduktion med Film i Väst, Sveriges Television och med bidrag från Svenska Filminstitutet, konsulent: Kerstin Allroth.
.
Vinnare av en rad av priser bl.a.; Bronze Azore vid Atlantic Television Festival på Azorerna år 2001, och pris av Staden Toulon vid International Festival of Maritime and Exploration Film i Toulon, Frankrike år 2001.



"Späckhuggare" © 2000, 6 min

Varje höst kommer ett stort antal av späckhuggare till Norges Tysfjord, och efter dem följer turisterna. Hur länge till kan man beskåda dem på så nära håll?
.
Producerad för SVT:s Mitt i naturen



 "Sälar i farligt vatten" ©1999, 27 min

Midsommar i Bohuslän. Nu, när dagarna är som längst, föder knubbsälarna sina ungar. Ett underbart landskap, men idyllen blir störd: Upp till 20% av alla nyfödda knubbsälar blir övergivna varje år.
.
En samproduktion med Film i Väst, Sveriges Television.



"Tare- havets skogar" ©1998, 28 min

Tare- Atlantens undervattensskogar, som nu hotas av människans inverkan, är mycket viktig för många arters fortbestånd. Genom hajens och stenbitens ögon upplever vi den fantastiska undervattensvärlden och vad människor gör med den.

En samproduktion med Film i Väst, Sveriges Television och med bidrag från Svenska Filminstitutet, konsulent: Bo- Erik Gyberg.
.
Vinnare av en rad priser, bl.a.; Golden Azore vid Atlantic Television Festival på Azorerna år 2000 och pris för bästa musik vid International Festival of Maritime and Exploration Film i Toulon, Frankrike år 2000.



"Wild Willy" ©1995, 27 min













Späckhuggaren är ett av havets mest dominerande djur, stort, starkt och smidigt. Och det är i havet den hör hemma, inte i fångenskap.
.
En samproduktion med Living Planet Productions LTD, Sveriges Television.



"Chili den vilda ejdern" © 1994, 4 min
.
En vild ejder som lever med 2 unga flickor upptäcker att det finns en värld utanför.
.
Producerad för Sveriges Televisions ”Björnes Magasin”.



"Havets Riddare" © 1993, 36 min

Hummerns liv i närbild.

Producerad för Sveriges Television, Kanal 1.