Aktuellt


Meditativa Havsvideor

för avkoppling, 
en meditativ paus, till yoga 
eller för en avslappnande stund innan sängdags.
Nu på YouTube!.
Följ med till delfinernas och valarnas fantastiska värld med 20 minuters film från Norge, Azorerna, Röda havet, Medelhavet och den vidsträckta blå Atlanten, där vi möter kaskeloter, knölvalar, späckhuggare, grindvalar och andra oceaniska delfinarter.
Vi beger oss djupare, till den fascinerande korallvärlden, från varma, tropiska vatten till de betydligt mörkare och kallare, men otroligt vackra Skandinaviska djupen. 

Ytterligare 20 minuters avkoppling med tagningar från den fantastiska världen som gömmer sig under vågskvalpet!
____________________________


Vår senaste TV-produktion:

"Hur intelligenta är delfiner... 
                                 ... egentligen?"Vi letar delfiner i
Nordsjön, Nord-Atlanten och Medelhavet
i hopp på nära undervattensmöten...

Ett samarbete mellan Crystal Water Film Production och SVT.
Musik komponerad av James Jones.
59 min ©2020

____________________________


"Norges Vintervalar"

Filmen är 59 minuter ©2018.
Ett samarbete mellan Crystal Water Film Production och SVT.
Musik komponerad av Soundology.


 

I vår film "Norges Vintervalar" tar vi er med på en 1300 sjömil lång seglats, från Orust till den kalla, mörka arktiska vintern i Nordnorge.
En resa fylld med minnen och nya upplevelser!

_____________________________"Liv mot alla odds"


59 minuter ©2016.
Ett samarbete mellan Crystal Water Film Production och SVT.
Musik av Nainita Desai och Malcolm Laws. 
Om filmen:

Havet har länge ansetts som en outtömlig resurs, men idag vet vi att många havsområden är tomma på sina invånare och att allt fler arter håller på att försvinna.

Finns det platser där fiskar och annat marint liv kan reproducera sig ostört? Vart finns dom kvar, alla stora fiskar, som t.ex. dyklegenden Jaques Cousteau filmade i början av 50-talet?

Följ oss, Armin, Birgitta och Nanna Mueck, när vi ger oss ut på äventyr för att få svar på dessa frågor. Med segelbåt ger vi oss ut på en långväga dykexpedition för att besöka havsområden i Medelhavet, Atlanten och Skandinavien. 


Vart kommer vi hitta rikedomen av liv som en gång fanns i alla hav?


 

_____________________________ 

Vår tidigare produktion:

Under hösten 2014 hade vår film "Expedition Röda Havet 
- ett halvt sekel senare" TV-premiär på SVT1. I mitten av juni 2015 visades den på NRK2.

Lite info. om filmen:
Sommaren 2011 startade vi ett minst sagt spännande filmäventyr.
Med start från vår svenska västkust började vi vår långa seglats, som skulle ta oss via Brittiska öarna, Azorerna och
Medelhavet fram till vår slutdestination, Röda havet. En äventyrlig seglats som lovar på många spännande film- och dykupplevelser.

Äventyret är en samproduktion mellan Crystal Water Film Production AB och Sveriges Television AB (SVT) ©2013.

Musik av Nainita Desai och Malcolm Laws.

__________________________________________________


Från Expeditionen:


Vårt pågående filmäventyr, en segel- och dykexpedition genom de tre haven Atlanten, Medelhavet och Röda havet, har så långt varit riktigt spännande och upplevelserikt.

Inför ett projekt som detta vet man aldrig vad som väntar, men att det är ett äventyr med många nya intryck av både djur- och naturupplevelser är ett faktum.

5 juni 2011 lämnar vi svensk hamn för att påbörja vårt år till havs. Både Nordsjön och Atlanten visar sina många sidor, med allt från starka vindar till total stiltje.

Ute på det stora blå bjuds vi på häpnadsväckande möten med det pelagiska djurlivet.


Från pelagiskt liv lockar Medelhavets kust på färgrika syner och sekvenser. Här finns flertalet marina reservat och de skyddade områdena visar glädjande resultat.

Med kamerorna ständigt i beredskap blir det extra spännande att ge sig ner på djupet...


Med många upplevelser och talrika filmsekvenser från både Atlanten och Medelhavet fortsätter vår expedition söderut mot Röda havet, här väntar med all säkerhet fler djupgående möten på oss.


Turen fortsätter genom Suez kanalen för att komma till vår slutdestination, Röda havet.

Här är vi alla mycket förväntansfulla på vad som väntar... Givande dykning är ett faktum, men trots våra höga förväntningar, hade vi aldrig vågat hoppas på det som snart skulle visa sig bli vår verklighet.
Att ta sig fram med egen båt ger oss möjligheten att vara oberoende, besöka platser vi annars inte skulle ha tillgång till och tillbringa den tid vi behöver till havs för att få det vi önskar på film.

Våra månader i Röda havet tillbringar vi till största delen till havs, vid rev och i mindre vikar. Dykningen görs på både grunt- som djupt vatten och vi filmar allt från kustnära liv till pelagiskt.


En segling genom Atlanten, Medelhavet och till Röda havet, innebär en segling genom tre hav som genomgått stora förändringar på kort tid.

Överfiske, turism, olja, transport.., människans ekonomiska intressen är många och har gemensamt att det stark påverkar den känsliga marina miljön.

Långa tider till havs ger oss otroliga tillfällen till flertalet möten med havets många spännande innevånare. Flertalet av arterna har dock drastiskt minskat under senare tid och vars framtid är oviss.


Under vågor och dyningar döljs en värld som blir allt mer utsatt av mänsklig aktivitet.

Med vår kommande filmproduktion lovas ett spännande segeläventyr och minnesrika möten med undervattensvärldens dolda liv, en värld väl värd att kämpa för!

Mer från vår segelexpedition finner Du på "Film Foto Äventyr", en blogg av Birgitta Mueck.